Nieuwsbrief 18: EventsIT
4509964c-7489-4db3-8fb3-ea040677ef13.png

7 juli 2017

Beste relatie,

De zomer is van start en wij zijn weer actief bij vele mooie evenementen. In deze halfjaarlijkse nieuwsbrief lichten we voor u een aantal evenementen eruit en informeren wij u over ontwikkelingen bij EventsIT.
 
b21f7d59-d338-41de-9fd8-34d9b880cb51.jpg

Balsporten

EventsIT zit dicht op de bal!
De Nederlandse volleybalbond Nevobo werkt bijvoorbeeld al jaren samen met EventsIT. We zijn nu naast de internationale wedstrijden voor de Nederlandse teams ook gezamenlijk het ticketing platform voor de vaderlandse eredivisie volleybal voor komend seizoen aan het inrichten. Een ontwikkeling waar we erg trots op zijn. In juni hebben we in de nieuwe sporthal in Den Haag de World League Volleybal en de DELA Beach tour volleybal van tickets voorzien. En van 7 tot en met 9 juli is het FIVB world grand prix Apeldoorn 2017 met de Nederlandse Volleybal dames. Ook via ons scoorjeticket.nl platform zijn hiervoor tickets te koop.

EventsIT heeft onlangs de huidige samenwerking met het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) verlengd met een periode van 3 jaar als vaste ticketing partner. Deze zomer is de ticket verkoop van de kwalificatie van de Nederlandse oranje dames tegen Wit Rusland op 27 september 2017, welke inmiddels ook al weer uitverkocht is. Meer handbalwedstrijden volgen, o.a. voor de Supercup.

In september vindt hét tennis evenement de Davis Cup weer plaats in Nederland. De verkoop is inmiddels gestart voor de Davis Cup ontmoeting van 15 tot en met 17 september 2017 tegen Tsjechië in Den Haag. Ook met de tennisbond KNLTB hebben we afspraken voor een langdurige samenwerking gemaakt. Kaarten voor de Davis Cup zijn te koop op www.knltb.nl.

En dan zijn we ook nog actief bij de sporten cricket, tafeltennis, korfbal, basketbal, voetbal en golf waar allemaal met een grotere of kleinere bal wordt gespeeld. Op ons scoorjeticket.nl platform ziet u voor welke sporten we tickets verkopen. Graag vermelden we ook nog de balsporten hockey en honkbal waarvoor we onze accreditatiedienst inzetten!

 
Ontwikkelingen EventsIT

Ontwikkelingen

E-sports
EventsIT houdt zich natuurlijk op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de sportevenementen branche. E-sports is een opvallende ontwikkeling die nu gaande is. Met E-sports wordt het spelen in competitieve vorm van online games bedoeld. Wist u dat E-sports momenteel de snelst groeiende sport ter wereld is, met een groei van maar liefst 41,3 % in Q1 2017 ten opzichte van Q1 2016? Ook in Nederland worden steeds meer evenementen georganiseerd en is de markt in opkomst. E-sports wordt veelal gebruikt om de doelgroep van de ‘millennials’, mensen die geboren zijn tussen grofweg 1980 en 2000, te bereiken. Wij waren 19 mei jl. bij het E-sports congres en onze afstudeer stagiair Sil Post studeert bij EventsIT af aan de Hogeschool Rotterdam op dit onderwerp. We houden de ontwikkeling van E-sports zeker in de gaten!

VIPs en Sponsors
Afgelopen juni was EventsIT mede verantwoordelijk voor de organisatie van de toegang voor het paardensportevenement CHIO Rotterdam. Naast dat dit een typisch evenement is waarbij er veel verschillende mensen verschillende soorten toegang hebben, is het CHIO een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die we sponsors kunnen bieden. De sponsors stuurden dit jaar voorafgaand aan het CHIO zelf de kaarten naar hun genodigden. Dus geen pasjes meer die voorheen per post naar de juiste mensen gestuurd moesten worden. Een digitalisering-slag waarmee menig organisator echt een verschil kan maken. Mocht een relatie onverhoopt verhinderd zijn: dan kan de sponsor het e-ticket makkelijk naar een andere relatie mailen. Uiteraard konden partners er ook voor kiezen om het hele proces aan EventsIT uit te besteden. Hier hebben we alvast mooie feedback op ontvangen en we hopen dit in de toekomst bij meerdere evenementen in te gaan zetten.

In editie 03/2017 van het vakblad Events & Showbizz staat een interview met ons over dit onderwerp.

 
d99fd2c8-49d4-42e4-8be8-3dc630ae5ac9.jpg
* Sil, Romy, Leila en Rens.

Organisatie

Ook dit half jaar hebben we weer zeer gewaarde stagiairs. Leila, Romy en Rens zijn student Marketing & Communicatie aan het Albeda College. Sil is aan het afstuderen aan de sportmarketing opleiding van de Hogeschool Rotterdam op onderwerp E-sports.

 

Wij houden u op de hoogte!

Sportieve groet van het EventsIT team; Els, Patrick, Peter, Ingrid, Tiffany, Kimberley, Rodney, Kelly en onze stagiaires Leila, Romy, Rens en Sil.